Activitati Extrascolare

 

Cu mic, cu mare, sarbatorim Ziua Nationala a Romaniei!

,,Patriotismul nu este numai iubirea pământului în care te-ai născut ci, mai ales, iubirea trecutului, fără de care nu există iubire de țară.” (M.Eminescu)
Atat prescolarii gradinitei cu program normal Sacele, cat si elevii scolii au marcat ziua de 1 decembrie prin numeroase activitati dedicate Marii Uniri. Prescolarii nostri, imbracati in costume traditionale, au confectionat stegulete si harti cu tricolorul Romaniei. Elevii de gimnaziu au lucrat in ateliere si au dat dovada de spirit de echipa, comunicare si altruism. Acestia din urma, intruniti in careu alaturi de doamna director Bica Silvia, invatatori si diriginti, au intonat imnul Romaniei si au prezentat informatii privind Marea Unire!
Felicitari tuturor elevilor si cadrelor didactice implicate!

 

Director,                                            Consilier imagine,

Prof. Bică Silvia                                prof. Belecciu Alina

Activitate extrascolara ,,Prieteni prin Sport,,

Festivalul-concurs ,,Mozaic etnic”

Ansamblul  Școlii Gimnaziale ,,Adrian Ghencea” Săcele, ,,Mugurașii din Săcele”a participat la festivalul-concurs ,,Mozaic etnic” organizat de Școala Gimnazilă 23 August. Elevii clasei a VII a au obținut premiul al III lea. Ansamblul a fost coordonat de cătredoamnele profesor Bică Silvia și Raicu Mădălina.

 

Director,                                                                  Consilier imagine,

Prof. Bică Silvia                                                      prof. Belecciu Alina

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului

Cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului care se sărbătorește la data de 20 noiembrie, elevii claselor a V a B și a VI a au participat la activități pe această temă. Elevii au fost informați cu privire la drepturile fundamentale ale acestora precum: dreptul de a fi tratat corect, dreptul de a fi ascultat și luat în serios, dreptul la educație, dreptul de a trăi și a se dezvolta serios, dreptul la joacă. Elevii au întocmit colaje prin care au semnalat aceste drepturi și pe care au desenat ce reprezintă copilăria pentru ei.

 

Director,                                                                       Consilier imagine,

prof. Bică Silvia                                                           prof. Belecciu Alina

Educație globală-Schimbările climatice

 

În săptămâna 18-22 noiembrie 2019, la Școala Gimnazială ,,Adrian Ghencea Săcele, s-au desfășurat trei activități privind schimbările climatice. Acest subiect a fost abordat atât la nivel global, cât și la nivelul țării noastre. Astfel elevii claselor a V a A, a VII a și a VIII a au identificat cauzele cât și măsurile prin care putem combate efectele poluării, au identificat acțiunile pe care le poate face fiecare om în viața de zi cu zi care să reducă consumul energiei, a resurselor naturale, cantitatea de noxe din atmosferă, etc. Aceștia au vizionat prezentări Power Point, filmulețe pe această temă, au dezbătut problemele identificate și au realizat colaje care să atragă atenția tuturor asupra schimbărilor climatice. Cinci cadre didactice s-au implicat în desfășurarea acestor activități.

Director,                                                                              Consilier imagine,
prof. Bică Silvia                                                                  prof. Belecciu Alina

Educație financiar-bancara

 

Astazi, 21 noiembrie 2019, la caminul cultural a avut loc o activitate privind educatia financiara, in parteneriat cu Banca Nationala, Ministerul Educatiei și Cercetarii, ISJ Constanta. La activitate au luat parte elevii claselor I-VIII, insotiti si de parinti. Elevilor li s-a prezentat istoria leului, au avut ocazia sa vada unele dintre cele mai vechi bancnote si au vizionat o serie de filmulete educative in legatura cu fabricarea banilor si elementele cheie care ne indica noua ca o bancnota e falsificata. Totodata, li s-a explicat elevilor notiunea de inflatie si cum afecteaza aceasta vietile oamenilor.

Thanksgiving Day

 

Ziua Recunostintei (Thanksgiving Day) a fost sarbatorita de elevii Scolii Gimnaziale ,,Adrian Ghencea”, coordonati de cadrele didactice, pe  20 noiembrie 2019, la caminul cultural al comunei Sacele.

 Elevii s-au intrecut in expozitii de curcani, aranjamente si standuri cu tematica activitatii, coronite din frunze, prezentari Power Point, cuvinte despre recunostinta si multumiri la adresa profesorilor.
Felicitari tuturor participantilor! 

Istorie, tradiții și obiceiuri în Dobrogea!

 

Astăzi, 14 noiembrie 2019, la Școala Gimnazială ,,Adrian Ghencea,, Săcele a fost sărbătorită ,,Ziua Dobrogei,, în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Gheorghe Lazăr,, Corbu prin activități de creație artistică cu tema ,,Istorie, tradiții și obiceiuri în Dobrogea!,,. Au fost expuse lucrări din ambele unități școlare și s-au acordat diplome.  Activitatea a fost coordonată de către d-na profesor Văduva Alina Otilia.

 

Director,                                                 Consilier imagine,

prof. Bică Silvia                                      prof. Belecciu Alina

5 octombrie-Ziua Mondiala a Educatiei

 

Ziua Educatiei a fost sarbatorita si in cadrul scolii gimnaziale “Adrian Ghencea” Sacele, prin participarea tuturor elevilor alaturi de invatatori si profesori diriginti la diferite activitati, dupa cum urmeaza: – Joc de rol “Dascal pentru 5 minute”; – Discutii libere si realizare prezentari PPT despre insemnatatea si importanta educatiei in vietile tuturor; -realizare de scrisori de multumire catre invatatori si profesori; -inscriptionare baloane cu mesaje pentru ziua educatiei; – confectionare semne de carte cu citate despre educatie; -afise si panouri de ziua educatiei. Rezultatele activitatii: -numarul mare de participanti (cadre didactice, elevi) -materialele confectionate; – fotografiile realizate. Activitatea a avut un impact benefic in randul elevilor, acestia insusindu-si diferite cunostinte si imbunatatindu-si spiritul de echipa.

 

Ziua Europeană a Limbilor

 

Astazi, 26 septembrie 2019, elevii clasei a III a B ai Scolii Gimnaziale “Adrian Ghencea” Sacele au marcat Ziua Europeana a Limbilor prin diferite activitati. Elevii s-au mobilizat si alaturi de doamna profesoara Roxana Liciu, au ilustrat cuvantul “multumesc” in diferite limbi europene ( limba romana, franceza, spaniola, italiana, germana), dupa care au fost realizate mici pancarte cu diferite steaguri ale tarilor Uniunii Europene si cu salutul exprimat in limba vorbita in tara respectiva. La finalul activitatilor, elevii au ascultat cantece legate de Ziua Europeana a Limbilor. Impactul activitatii asupra copiilor a fost unul pozitiv, acestia bucurandu-se de fiecare activitate in parte si incercand sa realizeze lucruri cat mai frumoase.

,,Siguranța e în mâinile tale!,,

 

Astăzi, 3 aprilie 2019, în cadrul Școlii Gimnaziale ,,A. Ghencea,, Săcele s-a desfășurat activitatea ,,Siguranța e în mâinile tale!,, în parteneriat cu reprezentanți ai Centrului Național Antidrog și Jandarmeria Română. La activitate au participat elevii claselor V-VIII. Activitatea a fost coordonată de către prof. Cerchez Iulia.

                      Director,                                      Consilier imagine,
                     prof. Bică Slvia                             prof. Belecciu Alina

 

In data de 29.03.2019, la Scoala Gimnaziala Grigore Moisil din Navodari s-a desfasurat a 3-a editie a concursului de gimnastica, intitulat “Acrobatica”, la care au participa 34 de copii din 5 scoli: George Enescu Navodari, Grig Moisil Navodari, Tudor Arghezi Navodari, Gheorghe Lazar Corbu si A. Ghencea Sacele. Probele la care au concurat elevii fiind urmatoarele: linie acrobatica executata la saltea si saritura la capra.

Din scoala noastra au participat 11 elevi, 4 dintre ei obtinand premii dupa cum urmeaza:

 • Olaru Beatriz cl 4 – loc 1
 • Tiribendea Delia cl 4 – loc 3
 • Stoian Alexandru cl 5 – loc 1
 • Bulai Gabriel cl 7 – loc 3

Au mai participat: Belitu Claudia cl 4, Cozma Anamaria cl 5, Dabuleanu Andreea cl 5, Jerca Dragos cl 5, Stanica Daniel cl 7, Manole Madalin cl 7, Nemtanu Stefan cl 7.

         Premiile au constat in: diplome, cupe, medalii, sepci, rucsace, tricouri.

 

 

,,Bucuria venirii primăverii,,

 

Astăzi, 1 martie 2019, la Școala Gimnazială ,,A. Ghencea,, Săcele s-a desfășurat activitatea plastică și artistică ce a constat în confecționarea de felicitări, mărțisoare, diplome pentru mămici, ornamente de primăvară, postere și prezentarea unui moment artistic compus din cântece și poezii tematice. Activitatea a fost coordonată de prof. religie Catrina Melania și înv. Anane Georgiana. Elevii care au participat la această activitate sunt elevii claselor a II a B și a IV a A.

 

Director,                                         Consilier imagine,

prof. Bică Silvia                             prof. Belecciu Alina

 

24 ianuarie-Mica Unire a Principatelor”

          

          Pe data de 23 ianuarie 2018, la orele 12, la Școala Gimnazială ,,A. Ghencea” Săcele, s-a desfășurat activitatea dedicată  Zilei Unirii Principatelor.

          Activitatea a fost coordonată de profesorul de istorie Oprea Daniela și a constat în prezentarea de desene istorice, referate despre viața, personalitatea și reformele lui Alexandru Ioan Cuza, principalele momente ale Micii Uniri.

 

            Director,                                                         Profesor,

          Bică Silvia                                                   Oprea Daniela

 

 

 

În data de 14 noiembrie s-a desfășurat la Școala Gimnazială ,,A. Ghencea,, Săcele activitatea dedicată aniversării a 140 de ani de la Unirea Dobrogei cu România.

 

 

Cupa 1 Decembrie

Astăzi, 23 noiembrie 2018, Scoala Gimnazială ,,A. Ghencea,, Săcele a participat la competițiile sportive organizate de Școala Gimnazială ,,Grigore Moisil,, Năvodari dedicate Centenarului Marii Uniri.

Cu participarea a 140 de elevi ,,Cupa 1 Decembrie,, a reunit sub egida sa competiții de fotbal, rugby tag, șah, handbal la care au luat parte Școala Gimnazială ,, George Enescu,, Năvodari, Școala Gimnazială ,,Cristea Caraman,, Cogealac, Școala Gimnazială ,,A. Ghencea,, Săcele, Școala Gimnazială ,,Gheorghe Lazăr,, Corbu, Școala Gimnazială Istria, Școala Gimnazială Sinoe, Școala Gimnazială ,,Mihai Viteazu,,.

Competiția a fost organizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Primăria Navodari, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Constanța.

Elevii școlii noastre au câștigat locul 1 la rugby tag, locul 1 și 3 la șah, locul 2 handbal, locul 3 fotbal.

 

 

Ziua Mondiala a Educatiei 

 

« 1 de 4 »

 


 
 

In data de 27.03.2018, s-a desfășurat concursul de gimnastică și sărituri la aparate intitulat ,,Acrobatica,, la Scoala Gimnazială ,,Grigore Moisil,, Năvodari.
Eleva Beatriz Lazăr (clasa a III a A) a obținut locul I la clasa a IV a și locul III la general, iar elevul Herghelegiu Marius (clasa a V a) a obținut mențiune.

 

 

Activitatea extrascolara - ,,Eminescu-Luceafărul, Eu -o mică stea,,

Activitati extrascolare, an scolar 2017-2018 / Ziua Europeana a Limbilor.

PROIECT DE ACTIVITATE

Coordonator,
Prof. Liciu Roxana-Giorgiana

Obiectivele activitatii:

 • sensibilizarea publicului cu privire la importanța învățării limbilor și la diversificarea numeroaselor limbi învățate, cu scopul de a favoriza plurilingvismul și înțelegerea interculturală;
 • promovarea bogăției diversității culturale și lingvistice a Europei, menținerea și cultivarea ei;
 • încurajarea învățării pe tot parcursul vieții, nu numai în contextul școlar ci și în afara acestuia, pe durata studiilor, pentru nevoi profesionale, dar și din motive de mobilitate sau pentru petrecerea timpului liber și pentru diverse schimburi.

 

 • Grupul tinta:
 • elevii Scolii “A. Ghencea” Sacele;
 • cadre didactice.
 • Parintii elevilor
 • Parteneri implicati:
 • Belecciu Alina
 • Goran Nela
 • Raicu Madalina

 

 • Durata activitatii:
 • Marti, 26.09.2017, intervalul orar 14.00-15.00

 

 • Modalitati de realizare:
 • amenajarea unei expoziţii (de desene cu tematică specifică);
 • prezentarea bannerelor de promovare a limbii alese
 • confectionarea unor pliante in scopul promovarii limbii alese
 • Prezentarea de scurte filmulete
 • Confectionarea unor steaguri/costume
 • Sustinerea discursurilor de promovare

 

 • Spatiul de desfasurare:
 • Sala de clasa

 

 • Programul activitatii:
 • Familiarizarea colegilor cu specificul acestei activitati prin derularea unor scurte filmulete de prezentare: (Clasa a V-a: Limba italiana; Clasa a VI-a: Limba suedeza; Clasa a VII-a: Limba spaniola; Clasa a VIII-a: Limba engleza)ș
 • Expozitie de desene;
 • « Sa aflam mai multe despre limba…. »- Prezentarea afiselor cu referire la limba aleasa spre promovare;
 • Expunerea de informatii si argumente privind importanta studierii unei limbi straine;
 • Distribuirea de pliante informative.

 

 • Evaluarea activitatii:
 • Numarul mare de participanti;
 • Impactul asupra elevilor;
 • Calitatea materialelor confectionate;
 • Fotografiile realizate.

In data de, 29 XI.2017, intre 11.40-12.30,  la Scoala Gimnaziala „A. Ghencea” Sacele, s-a desfasurat festivitatea ‚1 Decembrie”,dedicata zilei nationale a Romaniei, inscrisa in cadrul Centenarului ,,100 de ani de spirit romanesc”.

Activitatea a fost coordonata de dirigintii claselor CP-VIII si a constat in referate, poezii, dansuri si cantece patriotice,  precum:
 1. Semnificatia istorica a zilei nationale – Marea Unire
 2.  Corul format din 38 de elevi a pregatit cantecele patriotice:,,Drum bun” ,,Treceti batalioane romane Carpatii”
 3.  Solistii Bora Alina, Olaru Beatrice, Dan Miruna interpreteaza,,Doamne ocroteste-i pe romani”  ,  ,,Asa-i romanul”
 4. Dans sincron pe melodia ,,Din toata inima pentru Romania” de Voltaj.
 5. Flash-mob cu ,,Mesajul meu pentru Romania”: Impreuna pentru Romania.

 

Școala Gimnazială „A. Ghencea” Săcele a marcat Ziua Dobrogei prin prezentarea de către profesorul de Istorie Oprea Daniela a evenimentului în cadrul unei adunări  a tuturor elevilor și profesorilor,cât și în timpul orelor de specialitate la clasele V-VIII.

 

Activitatea extrascolara a clasei a II a, desfasurata cu ocazia Zilei Educatiei.